CARROT CAKE – KOLAČ OD MRKVE
Biskvit:
©
400 g mrkve
©
140 g
sitnije sjeckanih oraha
©
200 g
grisa od pira
©
1 žličica cimeta
©
1 žličica sode bikarbone
©
3 žlice otopljenog kokosovog ulja
©
300 ml biljnog mlijeka
©
140 g datulja + 100ml vode samljeti u blenderu u
pastu
Mrkvu naribati,
ja sam ju ribala na krupnijem ribežu, orahe sitnije nasjeckati, možete isto
ubaciti u blender bude brže gotovo 😉
Pomiješati sve
suhe sastojke sa ribanom mrkvom, dodati kokosovo ulje, mlijeko i pastu od
datulja i vode i dobro izmiješati.
Kalup za tortu
sam obložila papirom za pečenje, smjesu
rasporediti po kalupu i peći oko pola sata
na 200 C ili zavisno od pećnice prilagoditi
pečenje.
Ohlađeni biskvit prerezati na pola i premazati kremom.
Krema:
©
250 g krem sira
©
4-5 žlica grčkog jogurta
©
Žličica soka limuna
©
Aroma vanilije (po izboru, nije nužno)
©
4-5 žlica meda/javorovog sirupa
Izmiješati
sastojke do glatke strukture, ako volite slađe dodati još malo meda ili
sirupa, to prepuštam Vama na izbor.
Slagati, biskvit-krema-biskvit-krema
Ja sam na kraju
još malo naribala svježe mrkve i limunove korice čisto za
dekoraciju.