SLATKI
KRUH OD BUNDEVE – PUMPKIN BREAD
Kruh od bundeve sa punjenjem od krem sira i
streuselom (mrvičasti preljev od brašna, šećera i maslaca).
Ovaj kruh je
pravi jesenski desert. Može biti tako dobar doručak uz šalicu toplog
napitka ili savršeni desert za druženje sa prijateljima i uživanje u okusu.
Sastojci za kruh:
©
240 g
pirovog integralnog brašna
©
120 g šećera kokosovog cvijeta
©
Prašak za pecivo
©
1 žličica cimeta
©
1 žličica pumpkin
spice začina
©
300 g pirea od pečene hokaido
tikve
©
100 ml maslinovog ulja
©
Ekstrakt vanilije 1 žličica ili pola žličice ako koristite u prahu
©
2 lanena jaja (2 žlice mljevenog lana + 6 žlica
vode)
©
2-3 žlice biljnog mlijeka
Prvo pomiješajte
sastojke za laneno jaje i ostavite da odstoji cca 5 min.
Meni je ostalo pečene bundeve tako da nisam imala pripremu oko toga, ali ako morate peći bundevu, pecite oko sat vremena na 200 stupnjeva, mora biti mekana
kada ju probate vilicom.
Pomiješajte sve suhe sastojke, posebno pomiješajte mokre sastojke i
povežite smjesu. Pola rasporedite u kalup koji ste obložili papirom za pečenje.
Punjenje od krem sira:
©
500 g krem sira
©
Malo arome vanilije
©
5-6 žlica šećera kokosovog
cvijeta
Izmješajte sastojke i rasporedite na polovicu smjese za kruh, preko
toga rasporedite drugi dio smjese.
Preljev za streusel (mrvičasti preljev):
©
1 žlica kokosovog ulja
©
3 žlice pirovog brašna
©
4 žlice šećera kokosovog
cvijeta
©
1 žličica cimeta
©
3-4 žlice krupnije sjeckanih oraha
Kokosovo ulje mora biti hladno,
prstima izmiješajte sastojke, mora ostati grudičasto.
Rasporedite po vrhu kruha i pecite 50-60 minuta na 170 stupnjeva ili
prilagodite svojoj pečnici.
Dobar tek 😊