SLATKO, BRZO I JEDNOSTAVNO
Da godinu otvorimo jednim jednostavnim i brzinskim desertom. Za nenajavljene goste, uz čaj za zimske večeri ili
jednostavno kada Vam se jede nešto slatko 😊
Biskvit:
©
150 g
pirovog integralnog brašna
©
150 g
lješnjaka/badema/oraha
©
250 g
datulja
©
400 ml
biljnog mlijeka
©
Naribana
korica jedne naranče
©
20 g
grožđica
©
30 g otopljenog kokosovog ulja
©
20 g kakaa
©
Malo sode bikarbone
©
Maline, sjeckani lješnjaci, čoko kapljice
Koristila sam
lješnjake ovaj put, možete ih ispržiti radi intenzivnijeg okusa, ja nisam. Usitniti
u blenderu ili ih jednostavno samljeti. Pomiješati sa suhim sastojcima.
Datulje usitniti
u pastu, ja sam dodala 200 ml bademovog mlijeka, bilo mi je dosta da se dobije
lijepa kremasta struktura.
Pomiješati sa
suhim sastojcima i lijepo sjediniti smjesu sa ostatkom mlijeka i otopljenim
kokosovim uljem.
Posipala sam
sjeckanim lješnjacima, čoko kapljicama i
dio svježim malinama, to sam imala, ali isto možete kombinirati sa dostupnim
namirnicama.
Smjesu rasporediti u duguljasti
kalup obložen papirom za pečenje, možete peći i kao kuglof, u kalupu za tortu, izbor je vaš, cca 30 min na 180
stupnjeva, prilagodite vrijeme Vašoj pećnici.
Rashladiti i
uživati u okusu 😊
Dobar tek
Nema komentara:
Objavi komentar