Mini baklavice
Ništa neću puno pisati,
samo ću reći isprobajte 😊
Tijesto:
©
70 g
bademovog brašna
©
70 g
zobenog brašna
©
30 g meda ili javorovog sirupa
©
50 g rastopljenog kokosovog ulja
©
Prstohvat soli
©
Korica jedne naranče
Bademovo i zobeno brašno možete napraviti i sami kao i ja, u el. Mlinčiću samljeti, dosta povoljnija varijanta, pogotovo
što se tiče bademovog brašna.
Izmiješati sve sastojke i puniti mini kalupe za tart ili možete
koristiti i kalupe za muffine.
Meni je količina bila za 8
kalupa.
Punjenje od badema:
©
60 g mljevenih badema
©
½ žličice praška za pecivo
©
1 laneno jaje ( 1 žlica mljevenog lana + 2 žlice
vode)
©
30-40 g meda ili javorovog sirupa
©
Žlica otopljenog kokosovog ulja
©
1 žlica bademovog mlijeka
Sastojke izmiješati i rasporediti u kalupe.
Punjenje od pistacija:
©
50 g sjeckanih pistacija
©
1 žlica meda/javorovog sirupa
©
1 žličica cimeta
©
Sok pola naranče
©
Ribana korica jedne naranče
Pistacije sitno isjeckati i pomiješati sa ostalim sastojcima.
Rasporediti po kalupima.
Peći cca 20 min na 170 stupnjeva ili prilagoditi jačini pećnici do lijepe zlatne boje.
Toplo preliti sokom jedne naranče pomiješane sa jednom žlicom meda.
Ja uvijek imam ekipu koja je spremna isprobati
nešto novo, sa baklavom su bili oduševljeni tako da se definitivno bude radila
ponovno. 😊
Nema komentara:
Objavi komentar