petak, 24. studenoga 2023.

 

Mini baklavice


 

Ništa neću puno pisati, samo ću reći isprobajte 😊

 

Tijesto:

©       70 g bademovog brašna

©       70 g zobenog brašna

©       30 g meda ili javorovog sirupa

©       50 g rastopljenog kokosovog ulja

©       Prstohvat soli

©       Korica jedne naranče

 

Bademovo i zobeno brašno možete napraviti i sami kao i ja, u el. Mlinčiću samljeti, dosta povoljnija varijanta, pogotovo što se tiče bademovog brašna.

Izmiješati sve sastojke i puniti mini kalupe za tart ili možete koristiti i kalupe za muffine.

Meni je količina bila za 8 kalupa.

Punjenje od badema:

©       60 g mljevenih badema

©       ½ žličice praška za pecivo

©       1 laneno jaje ( 1 žlica mljevenog lana + 2 žlice vode)

©       30-40 g meda ili javorovog sirupa

©       Žlica otopljenog kokosovog ulja

©       1 žlica bademovog mlijeka

Sastojke izmiješati i rasporediti u kalupe.

 


Punjenje od pistacija:

©       50 g sjeckanih pistacija

©       1 žlica meda/javorovog sirupa

©       1 žličica cimeta

©       Sok pola naranče

©       Ribana korica jedne naranče

Pistacije sitno isjeckati i pomiješati sa ostalim sastojcima. Rasporediti po kalupima.

Peći cca 20 min na 170 stupnjeva ili prilagoditi jačini pećnici do lijepe zlatne boje.

Toplo preliti sokom jedne naranče pomiješane sa jednom žlicom meda.    

Ja uvijek imam ekipu koja je spremna isprobati nešto novo, sa baklavom su bili oduševljeni tako da se definitivno bude radila ponovno. 😊



Nema komentara:

Objavi komentar

    Č OKOLADNI TART S JAGODAMA     Podloga: ©        180 g badema ©        140 g datulja ©        1 žlica kakaa ©        2-3...