Bijela naranča 😊
Biskvit:
©
125 g tahini
paste
©
40 g
javorovog sirupa
©
50 g šećera kokosovog cvijeta
©
1 laneno
jaje (jedna žlica mljevenog lana i 2 žlice vode)
©
15 g kakaa
©
15 g bademovog brašna
©
Malo sode bikarbone
©
Sok jedne naranče
©
Naribana korica naranče
Pomiješati prvo suhe sastojke, bademovo brašno, kakao, sodu, šećer, dodati tahini pastu, javorov sirup, sok i koricu naranče i na kraju laneno jaje. Izmiješati da se sastojci lijepo povežu. Sipati
u kalup, za ove torte koristim prilagodljivi obruč koji mogu
namjestiti kolika torta želim da mi bude.
Peći cca 30 min na 180 stupnjeva. Ohladiti biskvit.
Krema:
©
Jedna konzerva rashlađene kokosove kreme
©
100 g bijele čokolade
©
Sok jedne naranče
©
2-3 žlice kandirane korice naranče
Čokoladu otopiti i rashladiti, pomiješati sa kremom kokosa.
Kokosova krema i čokolada trebali bi biti podjednake temperature da
se ne stvore grudice kada se povežu. Dodati sok naranče i kandiranu koricu. Korica nije obvezna, možete i naribati malo svježe
korice naranče. Ja sam imala kandirane pa sam zato i umiješala
u kremu.
Kremu lijepo izmiješati da se sastojci povežu i rasporediti po podlozi.
Poigrati se ukrašavanjem, ja sam uz rub složila polovice kriški tanko
narezane naranče i onda kremu rasporedila po podlozi.
Rashladiti par sati u hladnjaku i spremna je za degustaciju 😊
Nema komentara:
Objavi komentar