nedjelja, 14. siječnja 2024.

 

Bijela naranča 😊

 


 

Biskvit:

©       125 g tahini paste

©       40 g javorovog sirupa

©       50 g šećera kokosovog cvijeta

©       1 laneno jaje (jedna žlica mljevenog lana i 2 žlice vode)

©       15 g kakaa

©       15 g bademovog brašna

©       Malo sode bikarbone

©       Sok jedne naranče

©       Naribana korica naranče

Pomiješati prvo suhe sastojke, bademovo brašno, kakao, sodu, šećer, dodati tahini pastu, javorov sirup, sok i koricu naranče i na kraju laneno jaje. Izmiješati da se sastojci lijepo povežu. Sipati u kalup, za ove torte koristim prilagodljivi obruč koji mogu namjestiti kolika torta želim da mi bude.

Peći cca 30 min na 180 stupnjeva. Ohladiti biskvit.

Krema:

©       Jedna konzerva rashlađene kokosove kreme

©       100 g bijele čokolade

©       Sok jedne naranče

©       2-3 žlice kandirane korice naranče

Čokoladu otopiti i rashladiti, pomiješati sa kremom kokosa. Kokosova krema i čokolada trebali bi biti podjednake temperature da se ne stvore grudice kada se povežu. Dodati sok naranče i kandiranu koricu. Korica nije obvezna, možete i naribati malo svježe korice naranče. Ja sam imala kandirane pa sam zato i umiješala u kremu.

Kremu lijepo izmiješati da se sastojci povežu i rasporediti po podlozi.

Poigrati se ukrašavanjem, ja sam uz rub složila polovice kriški tanko narezane naranče i onda kremu rasporedila po podlozi.

Rashladiti par sati u hladnjaku i spremna je za degustaciju 😊



Nema komentara:

Objavi komentar