Pistacio tart
Super su mi ovi mini kalupi za tart, baš
onako dekorativni. Pravila sam još jedan tart u kombinaciji pistacia, kakaa, i
kokosove kreme.
Zanimljiva kombinacija okusa, ali i boja 😊
Ovih dana Vas budem malo zatrpala receptima,
dosta se radilo ali u nedostatku vremena nisam ništa dijelila s vama.
Kroz par dana vam pripremam iznenađenje za Božić, da se i Vi ali i ja stignemo pripremiti na
vrijeme. Ali o tome nešto kasnije, sada je prvo na redu recept 😊
Podloga:
©
1 šalica
pistacija i badema
©
20
datulja
©
3 – 4 žlice maslaca od kikirikija
©
3 žlice kakao praha
U blenderu usitniti sastojke, datulje ako su suhe
namočite u toploj vodi par minuta, biti će ih jednostavnije usitniti. Miksati dok se sastojci lijepo ne povežu
da se mogu utisnuti u kalup.
Krema:
©
3 velike žlice rashlađene kokosove kreme
©
70 g bijele čokolade
©
¼ žličice matcha praha
(da se dobije zelena boja)
©
Sjeckani pistacio za ukras
Čokoladu utopiti,
u rashlađenu umiješati kokosovu kremu iz konzerve i matcha prah.
Rasporediti po kalupima. Posipati sjeckanim pistaciom.
Rashladiti preko noći, drugi dan
lagano izvaditi iz kalupa.
Volim kombinacije sa kokosovom kremom. Podloge
uglavnom budu malo „teže“ ali sa kremom od kokosa koja je uvijek nekako lagana
i prozračna se ublaži ta težina i daje nekakvu posebnu
svježinu kolačima.
Nema komentara:
Objavi komentar