subota, 25. studenoga 2023.

 

Pistacio tart


 

Super su mi ovi mini kalupi za tart, baš onako dekorativni. Pravila sam još jedan tart u kombinaciji pistacia, kakaa, i kokosove kreme.

Zanimljiva kombinacija okusa, ali i boja 😊

Ovih dana Vas budem malo zatrpala receptima, dosta se radilo ali u nedostatku vremena nisam ništa dijelila s vama.

Kroz par dana vam pripremam iznenađenje za Božić, da se i Vi ali i ja stignemo pripremiti na vrijeme. Ali o tome nešto kasnije, sada je prvo na redu recept 😊

 

Podloga:    

©       1 šalica pistacija i badema

©       20 datulja

©       3 – 4 žlice maslaca od kikirikija

©       3 žlice kakao praha

U blenderu usitniti sastojke, datulje ako su suhe namočite u toploj vodi par minuta, biti će ih jednostavnije usitniti. Miksati dok se sastojci lijepo ne povežu da se mogu utisnuti u kalup.



Krema:

©       3 velike žlice rashlađene kokosove kreme

©       70 g bijele čokolade

©       ¼ žličice matcha praha (da se dobije zelena boja)

©       Sjeckani pistacio za ukras

Čokoladu utopiti, u rashlađenu umiješati kokosovu kremu iz konzerve i matcha prah. Rasporediti po kalupima. Posipati sjeckanim pistaciom.

Rashladiti preko noći, drugi dan lagano izvaditi iz kalupa.

Volim kombinacije sa kokosovom kremom. Podloge uglavnom budu malo „teže“ ali sa kremom od kokosa koja je uvijek nekako lagana i prozračna se ublaži ta težina i daje nekakvu posebnu svježinu kolačima.

 


 

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar

    Č OKOLADNI TART S JAGODAMA     Podloga: ©        180 g badema ©        140 g datulja ©        1 žlica kakaa ©        2-3...