petak, 6. listopada 2023.

 

VITA B-DAY CAKE


 

Moja najdraža torta do sada, za jednu malu Vitu. Baš sam sretna jer se mama Ivana odlučila prepustiti meni maštu na volju za izradu ove torte 😊

Morala je biti vesela i šarena, jer kako drugačije treba izgledati torta za jednu malu djevojčicu i njen prvi rođendan. Uživala sam u pripremanju moram priznati 😊

U nastavku recept:

Podloga:

©       200 g badema

©       110 g datulja

©       3 žlice otopljenog kokosovog ulja

©       Korica i sok jedne naranče

Bademe preliti sa dva dcl vruće vode i ostaviti desetak minuta. Poskidati kožicu sa badema, nije obvezno ali kako sam zamislila da torta bude svjetlija odlučila sam se za blanširanje. Usitniti ih u blenderu, dodati datulje koje također prije potopiti u vrućoj vodi ako su suhe, ocijediti i dodati sve ostale sastojke. 

Smjesu utisnuti u kalup promjera 18 cm.

 


Krema:

©       Kokosova krema iz konzerve kokosovog mlijeka x2

©       2 manga

©       2-3 žlice meda/javorovog sirupa

©       2 žlice kokosovog ulja

©       200 g bijele čokolade

 


Čokoladu otopiti sa kokosovim uljem i ostaviti po strani da se malo prohladi  dok pripremate druge sastojke.

Mango oguliti, isjeći na kockice i izblendati do glatke strukture.

Otopljenoj čokoladi dodati kokosovu kremu, mango i zasladiti prema potrebi, ali oprezno s obzirom na čokoladu i slatkoću manga.

Izmiješati da se sastojci lijepo povežu i preliti preko podloge od badema.

Možete smanjiti kremu na jednu konzervu kokosa i  100 g čokolade, meni je trebala ipak malo veća torta pa sam se tako odlučila i za veću količinu kreme.

Najbolje ostaviti u hladnjaku preko noći da se dobro ohladi i stegne u kalupu. Maknuti kalup i ukrasiti po izboru. Koristila sam ribize, borovnice, jagode, dehidrirani ananas, mandarine, tratinčice 😊




Nema komentara:

Objavi komentar

    Č OKOLADNI TART S JAGODAMA     Podloga: ©        180 g badema ©        140 g datulja ©        1 žlica kakaa ©        2-3...