Jesenski cheescake s jabukama
Jesen je pred vratima i vrijeme je za jabuke,
kraljice voća kako ih još nazivaju. Volim miris cimeta u kući u kombinaciji sa jabukama, baš mi je to nekako znak jeseni i da se
bliži, za mene najljepši dio godine. Sa vama danas dijelim recept, koji je ovaj
put bila torta jer su mi one nekako najdraže ali može se raditi i u kalupima za
maffine pa dobijete slatke male kolačiće.
Podloga:
©
80 g
zobenih
©
80 g
badema
©
3-4
žlice meda ili javorovog sirupa
©
4 žlice
otopljenog kokosovog ulja
©
Žličica cimeta
©
Korica jednog limuna
Ubaciti u blender prvo bademe, malo iz usitniti pa dodati zobene,
koricu limuna, cimet, kokosovo ulje i med ili javorov sirup. Ako smjesa bude
presuha, dodati malo biljnog mlijeka da se sastojci povežu. Utisnuti u kalup i staviti
zapeći 10-10 min na 180 stupnjeva.
Krema 1:
©
3 žlice grčkog jogurta
©
250 g krem sira
©
Malo arome vanilije
©
4-5 žlica meda ili javorovog sirupa
©
Sok pola limuna
©
1 jaje
Sastojke izmiješati do glatke strukture i preliti preko podloge.
Krema 2:
©
2 srednje jabuke
©
Žličica cimeta
©
2-3 žlice meda
Jabuke oguliti, nasjeckati na sitnije kockice, dodati cimet, med i
par kapi limuna, toliko da jabuke ne potamne. Lagano rasporediti preko kreme od
sira.
Posip:
©
20 g badema
©
20 g zobenih
©
2 žlice rastopljenog kokosovog ulja
Usitniti u blenderu i posipati
preko jabuka. Vratiti sve zajedno u pećnicu na 20
minuta na 150 stupnjeva.
Posipala sam još malo listića badema preko
posipa.
Najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku da
se dobro ohladi.
Dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar