nedjelja, 17. rujna 2023.

 

Jesenski cheescake s jabukama

 


Jesen je pred vratima i vrijeme je za jabuke, kraljice voća kako ih još nazivaju. Volim miris cimeta u kući u kombinaciji sa jabukama, baš mi je to nekako znak jeseni i da se bliži, za mene najljepši dio godine. Sa vama danas dijelim recept, koji je ovaj put bila torta jer su mi one nekako najdraže ali može se raditi i u kalupima za maffine pa dobijete slatke male kolačiće.

 

Podloga:

©       80 g zobenih

©       80 g badema

©       3-4 žlice meda ili javorovog sirupa

©       4 žlice otopljenog kokosovog ulja

©       Žličica cimeta

©       Korica jednog limuna

 

Ubaciti u blender prvo bademe, malo iz usitniti pa dodati zobene, koricu limuna, cimet, kokosovo ulje i med ili javorov sirup. Ako smjesa bude presuha, dodati malo biljnog mlijeka da se sastojci povežu. Utisnuti u kalup i staviti zapeći 10-10 min na 180 stupnjeva.

 

Krema 1:

©       3 žlice grčkog jogurta

©       250 g krem sira

©       Malo arome vanilije

©       4-5 žlica meda ili javorovog sirupa

©       Sok pola limuna

©       1 jaje

Sastojke izmiješati do glatke strukture i preliti preko podloge.

 

Krema 2:

©       2 srednje jabuke

©       Žličica cimeta

©       2-3 žlice meda

Jabuke oguliti, nasjeckati na sitnije kockice, dodati cimet, med i par kapi limuna, toliko da jabuke ne potamne. Lagano rasporediti preko kreme od sira.

 

Posip:

©       20 g badema

©       20 g zobenih

©       2 žlice rastopljenog kokosovog ulja


Usitniti u  blenderu i posipati preko jabuka. Vratiti sve zajedno u pećnicu na 20 minuta na 150 stupnjeva.

Posipala sam još malo listića badema preko posipa.

Najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi.

Dobar tek :)



 

Nema komentara:

Objavi komentar