utorak, 24. listopada 2023.

 

KUGLOF S OKUSOM JESENI

 




Jesen je moje najdraže godišnje doba, nestvarne boje, okusi plodova koje nam priroda daje, jednostavno ih želim iskoristiti maksimalno. A sezona bundeva znači samo jedno, još jedan kolač s njima.

 

Biskvit:

©       400 g pečene hokaido tikve

©       140 g prženih lješnjaka

©       250 g pirovog grisa

©       2 žličice pumpkin spice

©       1 žličica cimeta

©       1 žličica sode bikarbone

©       3 žlice otopljenog kokosovog ulja

©       250 ml biljnog mlijeka

©       120 g datulja + 100 ml vode

Hokaido tikvu izrežite na četvrtine, očistite od koštica i pecite , 180 stupnjeva cca 45 min, probajte vilicom, mora biti mekana. Ostaviti da se ohladi, odvojiti od kore i izblendati do kremaste strukture.

Lješnjake ispržiti i očistiti, usitniti u blenderu isto kao i datulje sa vodom. Izmiješati sve sastojke i puniti kalup za kuglof-

Peći na 180 stupnjeva 45 minuta ili zavisno od pećnice,

Po želji možete preliti čokoladom i posipati prženim lješnjacima.

Ja sam koristila preljev od kakaa i agavinog sirupa i posipala sjeckanim košticama bundeve i  listićima badema.

 


 

Nema komentara:

Objavi komentar

    Č OKOLADNI TART S JAGODAMA     Podloga: ©        180 g badema ©        140 g datulja ©        1 žlica kakaa ©        2-3...