KUGLOF S OKUSOM JESENI
Jesen je moje najdraže godišnje doba,
nestvarne boje, okusi plodova koje nam priroda daje, jednostavno ih želim
iskoristiti maksimalno. A sezona bundeva znači samo jedno,
još jedan kolač s njima.
Biskvit:
©
400 g pečene hokaido tikve
©
140 g prženih lješnjaka
©
250 g pirovog grisa
©
2 žličice pumpkin
spice
©
1 žličica cimeta
©
1 žličica sode
bikarbone
©
3 žlice otopljenog kokosovog ulja
©
250 ml biljnog mlijeka
©
120 g datulja + 100 ml vode
Hokaido tikvu
izrežite na četvrtine, očistite od koštica i pecite ,
180 stupnjeva cca 45 min, probajte vilicom, mora biti mekana. Ostaviti da se
ohladi, odvojiti od kore i izblendati do kremaste strukture.
Lješnjake ispržiti i očistiti, usitniti
u blenderu isto kao i datulje sa vodom. Izmiješati sve sastojke i puniti kalup za kuglof-
Peći na 180 stupnjeva 45 minuta ili zavisno od pećnice,
Po želji možete preliti čokoladom i
posipati prženim lješnjacima.
Ja sam koristila preljev od kakaa i agavinog sirupa i posipala
sjeckanim košticama bundeve i listićima badema.
Nema komentara:
Objavi komentar