petak, 10. studenoga 2023.

 

 SLATKI KRUH OD BUNDEVE – PUMPKIN BREAD


 

Kruh od bundeve sa punjenjem od krem sira i streuselom (mrvičasti preljev od brašna, šećera i maslaca).

Ovaj kruh je pravi jesenski desert. Može biti tako dobar doručak uz šalicu toplog napitka ili savršeni desert za druženje sa prijateljima i uživanje u okusu.

 

Sastojci za kruh:

©       240 g pirovog integralnog brašna

©       120 g šećera kokosovog cvijeta

©       Prašak za pecivo

©       1 žličica cimeta

©       1 žličica pumpkin spice začina

©       300 g pirea od pečene hokaido tikve

©       100 ml maslinovog ulja

©       Ekstrakt vanilije 1 žličica ili pola žličice ako koristite u prahu

©       2 lanena jaja (2 žlice mljevenog lana + 6 žlica vode)

©       2-3 žlice biljnog mlijeka

Prvo pomiješajte sastojke za laneno jaje i ostavite da odstoji cca 5 min.

Meni je ostalo pečene bundeve tako da nisam imala pripremu oko toga, ali ako morate peći bundevu, pecite oko sat vremena na 200 stupnjeva, mora biti mekana kada ju probate vilicom.

Pomiješajte sve suhe sastojke, posebno pomiješajte mokre sastojke i povežite smjesu. Pola rasporedite u kalup koji ste obložili papirom za pečenje.

Punjenje od krem sira:

©       500 g krem sira

©       Malo arome vanilije

©       5-6 žlica šećera kokosovog cvijeta

Izmješajte sastojke i rasporedite na polovicu smjese za kruh, preko toga rasporedite drugi dio smjese.

 

Preljev za streusel (mrvičasti preljev):

©       1 žlica kokosovog ulja

©       3 žlice pirovog brašna

©       4 žlice šećera kokosovog cvijeta

©       1 žličica cimeta

©       3-4 žlice krupnije sjeckanih oraha

 Kokosovo ulje mora biti hladno, prstima izmiješajte sastojke, mora ostati grudičasto. Rasporedite po vrhu kruha i pecite 50-60 minuta na 170 stupnjeva ili prilagodite svojoj pečnici.

Dobar tek 😊

 


Nema komentara:

Objavi komentar

    Č OKOLADNI TART S JAGODAMA     Podloga: ©        180 g badema ©        140 g datulja ©        1 žlica kakaa ©        2-3...