srijeda, 15. studenoga 2023.

 

KESTEN ČOKOLADNA TORTA


 

Danas dijelim s vama tortu s kestenom i čokoladom, malo da se maknemo od bundeva, ali još nisam s njima završila :) . 

Tri okusa, kesten i dvije čokolade, ne znam koji bih izdvojila kao najbolji. Zato vama prepuštam da isprobate i odučite sami 😊

 

 

Podloga:

©       150 g badema

©       50 g zobenih

©       120 g datulja

©       4 žlice otopljenog kokosovog ulja

©       2-3 žlice agavinog sirupa ili meda

©       2 žlice kakaa

Sastojke usitniti u blenderu, da se može lijepo utisnuti u kalup. Koristila sam kalup promjera 18 cm, ali nije uvjet naravno, o promjeru Vam ovisi i visina same torte 😊

Krema:

©       Dvije konzerve rashlađene kokosove kreme

©       70 g bijele čokolade

©       70 g tamne čokolade

©       250 g kesten pirea (nezaslađenog ako uspijete pronaći)

©       30 g kakao maslaca

©       6 žlica agavinog sirupa

©       Prženi lješnjaci za dekoraciju

Otopiti kako  maslac i obje čokolade i ostaviti da se malo prohladi. Kokosovu kremu izmiješati sa kakao maslacem, rasporediti na tri dijela, jedan neka vam bude malo manji i u njega umiješate kesten pire. Ako niste uspjeli naći nezaslađeni kesten onda Vam ne treba agavin sirup. U ostala dva dijela umiješate u jedan bijelu a u drugi tamnu čokoladu, agavin sirup rasporedite po slojevima, probajte i prilagodite količinu sebi da vam ne bude preslatko. Na podlogu stavite prvo kremu sa kestenom jer je najčvršća, na nju bijelu pa tamnu kremu. Cijelu tortu sam prelila čokoladnim preljevom od kakaa i agavinog sirupa i pola posipala pečenim lješnjacima.

Ostaviti tortu preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi i stegne i drugi dan uživajte u okusu i javite dojmove. 😊







Nema komentara:

Objavi komentar

    Č OKOLADNI TART S JAGODAMA     Podloga: ©        180 g badema ©        140 g datulja ©        1 žlica kakaa ©        2-3...