subota, 27. siječnja 2024.

 

 

ČOKOLADNI TART S JAGODAMA


 

 

Podloga:

©       180 g badema

©       140 g datulja

©       1 žlica kakaa

©       2-3 žlice otopljenog kokosovo ulja

©       2-3 žlice biljnog mlijeka

 

Datulje potopiti u vruću vodu cca 10 minuta da omekšaju, puno je lakše s njima onda raditi dalje.

Prvo usitniti suhe sastojke, bademe i kakao. Dodati ostale sastojke, ocijeđene datulje i kokosovo ulje. Biljno mlijeko dodajte ako je smjesa sipka, mora se lijepo dati utisnuti u kalup. I slobodno ako vam nije dovoljno slatko dodajete 1-2 žlice meda/javorovog sirupa. Ali probajte prije dodavanja obavezno. Utisnuti u kalup i ostaviti u hladnjaku dok pripremate kremu i voćni dio.

Voćni dio:

©       100 g svježih jagoda

©       2 žlice  kokosovog šećera

Jagode isjeckati na sitne kockice i posipati šećerom, ostaviti par minuta da puste sok. Rasporediti po podlozi.

Krema:

©       Kokosova krema iz konzerve kokosovog mlijeka

©       100 g otopljene čokolade

Konzervu kokosovog mlijeka staviti u hladnjak da se odvoji gusti sloj kreme, otopiti čokoladu i malu ju rashladiti. Povezati sa kokosovom kremom i pažljivo rasporediti preko sjeckanih jagoda.

Za dekoraciju iskoristiti još 100 g svježih jagoda ili voća po izboru.



Ostaviti preko noći u hladnjaku i poslužiti. 😊

Nema komentara:

Objavi komentar