VITA B-DAY CAKE
Moja najdraža torta do sada,
za jednu malu Vitu. Baš sam sretna jer se mama Ivana odlučila prepustiti meni maštu na volju za izradu ove torte 😊
Morala je biti vesela i šarena, jer kako drugačije treba izgledati torta za
jednu malu djevojčicu i njen prvi rođendan. Uživala sam u pripremanju moram
priznati 😊
U nastavku recept:
Podloga:
©
200 g
badema
©
110 g
datulja
©
3 žlice
otopljenog kokosovog ulja
©
Korica i
sok jedne naranče
Bademe preliti sa dva dcl vruće vode i ostaviti desetak minuta. Poskidati kožicu sa badema, nije obvezno ali kako sam zamislila da torta bude svjetlija odlučila sam se za blanširanje. Usitniti ih u blenderu, dodati datulje koje također prije potopiti u vrućoj vodi ako su suhe, ocijediti i dodati sve ostale sastojke.
Smjesu utisnuti u kalup promjera 18 cm.
Krema:
©
Kokosova krema iz konzerve kokosovog mlijeka x2
©
2 manga
©
2-3 žlice meda/javorovog sirupa
©
2 žlice kokosovog ulja
©
200 g bijele čokolade
Čokoladu otopiti sa kokosovim uljem i ostaviti po
strani da se malo prohladi dok pripremate druge sastojke.
Mango oguliti, isjeći na kockice i
izblendati do glatke strukture.
Otopljenoj čokoladi dodati
kokosovu kremu, mango i zasladiti prema potrebi, ali oprezno s obzirom na čokoladu i slatkoću manga.
Izmiješati da se sastojci lijepo povežu i preliti preko podloge od badema.
Možete smanjiti kremu na jednu konzervu kokosa i 100 g čokolade, meni je
trebala ipak malo veća torta pa sam
se tako odlučila i za veću količinu kreme.
Najbolje ostaviti u hladnjaku preko noći da se dobro
ohladi i stegne u kalupu. Maknuti kalup i ukrasiti po izboru. Koristila sam
ribize, borovnice, jagode, dehidrirani ananas, mandarine, tratinčice 😊
Nema komentara:
Objavi komentar