PUMPKIN CUPCAKES
Ovi super pumpkin cupcakes su jako
jednostavni za napraviti, a miris začina ispuni kuću samo tako, baš za uživati u kišnim danima koji nam dolaze, uz čaj i knjigu uživajte u mirisu i okusu 😊
Biskvit:
©
270 g pirovog
integralnog brašna
©
Pola
praška za pecivo
©
Žličica sode bikarbone
©
Žličica pumpkin
spice (možete napraviti i sami mješavinu začina, cimet,
mušk. Oraščić, đumbir, piment)
©
Prstohvat soli
©
3-4 žlice svijetlog meda
©
1 ½ šalica pirea od bundeve
©
2 lanena jaja (2 žlice mljevenog lana + 6 žlica
vode, pomiješati i ostaviti cca 10 min. Da odstoji)
©
½ šalice otopljenog kokosovog ulja
©
1 žličica jabučnog ocat
©
Ekstrakt vanilije
Hokaido tikvu
izrežite na četvrtine, očistite od koštica i pecite ,
180 stupnjeva cca 45 min, probajte vilicom, mora biti mekana. Ostaviti da se
ohladi, odvojiti od kore i izgnječiti vilicom.
Laneno jaje - izmiješati
mljeveni lan sa vodom, uvijek ide omjer 1:3, žlica lana i tri žlice vode.
Pomiješati suhe sastojke, brašno, pp, sodu. Dodati ostale sastojke i
lagano izmiješati. Puniti košarice i peći cca 30 min na
180 stupnjeva.
Laneno jaje možete zamijeniti i običnim.
Krema:
©
Pečena tikva cca 1 1/2 šalica
©
3 – 4 žlice svježeg sira
©
4 žlice meda
©
Žličica začina
Meni je od jedne tikve ispalo pola za kremu i pola u biskvit. Ali
uvijek možete ostatak spremiti u hladnjak za slijedeći put.
Izmiješati sastojke do glatke strukture, sir obavezno ocijediti od
sirutke, premazati kolačiće i ostaviti da se ohlade.
Nema komentara:
Objavi komentar