četvrtak, 12. listopada 2023.

 

PUMPKIN CUPCAKES

 


Ovi super pumpkin cupcakes su jako jednostavni za napraviti, a miris začina ispuni kuću samo tako, baš za uživati u kišnim danima koji nam dolaze, uz čaj i knjigu uživajte u mirisu i okusu 😊

 

Biskvit:

©       270 g pirovog integralnog brašna

©       Pola praška za pecivo

©       Žličica sode bikarbone

©       Žličica pumpkin spice (možete napraviti i sami mješavinu začina, cimet, mušk. Oraščić, đumbir, piment)

©       Prstohvat soli

©       3-4 žlice svijetlog meda

©       1 ½ šalica pirea od bundeve

©       2 lanena jaja (2 žlice mljevenog lana + 6 žlica vode, pomiješati i ostaviti cca 10 min. Da odstoji)

©       ½ šalice otopljenog kokosovog ulja

©       1 žličica jabučnog ocat

©       Ekstrakt vanilije

Hokaido tikvu izrežite na četvrtine, očistite od koštica i pecite , 180 stupnjeva cca 45 min, probajte vilicom, mora biti mekana. Ostaviti da se ohladi, odvojiti od kore i izgnječiti vilicom.

Laneno jaje -  izmiješati mljeveni lan sa vodom, uvijek ide omjer 1:3, žlica lana i tri žlice vode.

Pomiješati suhe sastojke, brašno, pp, sodu. Dodati ostale sastojke i lagano izmiješati. Puniti košarice i peći cca 30 min na 180 stupnjeva.

Laneno jaje možete zamijeniti i običnim.

 


Krema:

©       Pečena tikva cca 1 1/2 šalica

©       3 – 4 žlice svježeg sira

©       4 žlice meda

©       Žličica začina

Meni je od jedne tikve ispalo pola za kremu i pola u biskvit. Ali uvijek možete ostatak spremiti u hladnjak za slijedeći put.

Izmiješati sastojke do glatke strukture, sir obavezno ocijediti od sirutke, premazati kolačiće i ostaviti da se ohlade.

 

 


 

 

Nema komentara:

Objavi komentar

    Č OKOLADNI TART S JAGODAMA     Podloga: ©        180 g badema ©        140 g datulja ©        1 žlica kakaa ©        2-3...