AVOCADO TART SA DŽEMOM OD KUPINA
Meni jedna posebna torta, rođendanska, za jednu posebnu
osobu, na prvu, možda neobične kombinacije ali
kada se okusi izmiješaju, dobije se torta za koju će se uvijek tražiti još 😊
Tijesto:
©
½ šalice
rižinog brašna
©
½ šalice
bademovog brašna
©
½ šalice
zobenog brašna
©
2 žlice
meda
©
2 žlice
kokosovog ulja
©
2 žlice
mljevenog lana
©
Aroma vanilije
©
¼ šalice
biljnog mlijeka
Pomiješati sve sastojke, umijesiti tijesto dok
ne postane homogeno, prema potrebi dodati još malo brašna, ja sam dodala zobeno.
Razviti ili utisnuti u kalup za tart sa odvojivim dnom da se kasnije može lakše
izvaditi iz kalupa. Peći u pečnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Džem od kupina sa chia sjemenkama:
©
100 g kupina žlica grčkog jogurta
©
2 žlice chia sjemenki
©
2-3 žlice meda ili javorovog sirupa
Kupine sam imala
smrznute pa sam ih prokuhala 20-ak minuta,
dodati chia sjemenke i med. Džem sam
napravila prvi i ostavila malo da se ohladi. Premazati preko podloge.
Krema:
©
2 zrela avocada
©
¼ šalice meda
©
¼ šalice kokosovog ulja
©
180 g čokolade min 70%
kakaa
©
Aroma vanilije
©
3 žlice kakaa
Čokoladu otopiti sa kokosovim uljem, avocado, med, vaniliju i kakao
izmješati u kremu i dodati otopljenu čokoladu. Premazati
preko ohlađene podloge i džema. Ostaviti u
hladnjaku bar tri sata prije posluživanja. Kod tijesta sam odvojila mali dio i
ispekla oblike za dekoraciju kasnije.
Dobar tek
Nema komentara:
Objavi komentar