srijeda, 8. studenoga 2023.

 

MUFFINI OD BUNDEVE

 


Još jedni kolačići od bundeve. Miris pumpkin spice začina mi je toliko privlačan da nikako da se prebacim na nešto drugo, ali jesen je i treba iskoristiti, ali obećavam još samo par receptića sa bundevom i prebacujem se na kestenje  😊

 

 

Sastojci:

©       1 šalica pirovog integralnog brašna

©       1 žličica praška za pecivo

©       Prstohvat soli

©       1 ½ žličica pumpkin spice začina

©       Pola šalice pirea od bundeve

©       ¼ šalice eritrita

©       Žličica ekstrakta vanilije

©       ½ šalice bademovog ili bilo kojeg drugog biljnog mlijeka

©       1 žlica maslaca od kikirikija

Hokaido bundevu ispeći, pekla sam ju sat vremena na 200 stupnjeva, prohladiti i ispasirati količinu potrebnu za muffine.

Izmiješati suhe sastojke,  brašno, prašak za pecivo, sol, eritrit, dodati pire od bundeve, mlijeko, maslac od kikirikija, vaniliju i puniti kalupe za muffine, ¾ kalupa. Peći cca 20 minuta na 180 stupnjeva ili prilagoditi jačini pećnice.

 

Glazura:

©       1 žlica maslaca od kikirikija

©       1 žlica meda

Pomiješati maslac i med i premazati prohlađene muffine. Posipati malo začina po glazuri. Nemojte pretjerati sa glazurom jer je dosta slatka, ili prepolovite preporučenu količinu meda. 

Uživajte u mirisu i okusu muffina uz topli napitak u ova duga jesenja popodneva i javite dojmove.

 


Nema komentara:

Objavi komentar