MUFFINI OD BUNDEVE
Još jedni kolačići od bundeve. Miris pumpkin spice začina mi je toliko
privlačan da nikako da se prebacim na nešto drugo, ali
jesen je i treba iskoristiti, ali obećavam još samo par
receptića sa bundevom i prebacujem se na kestenje 😊
Sastojci:
©
1 šalica
pirovog integralnog brašna
©
1 žličica praška za pecivo
©
Prstohvat soli
©
1 ½ žličica pumpkin
spice začina
©
Pola šalice pirea od bundeve
©
¼ šalice eritrita
©
Žličica ekstrakta
vanilije
©
½ šalice bademovog ili bilo kojeg drugog biljnog
mlijeka
©
1 žlica
maslaca od kikirikija
Hokaido bundevu ispeći, pekla sam ju
sat vremena na 200 stupnjeva, prohladiti i ispasirati količinu potrebnu za muffine.
Izmiješati suhe sastojke,
brašno, prašak za pecivo, sol, eritrit, dodati pire od bundeve, mlijeko,
maslac od kikirikija, vaniliju i puniti kalupe za muffine, ¾ kalupa. Peći cca 20 minuta na 180 stupnjeva ili prilagoditi jačini pećnice.
Glazura:
©
1 žlica maslaca od kikirikija
©
1 žlica meda
Pomiješati maslac i med i premazati prohlađene muffine. Posipati malo začina po glazuri. Nemojte pretjerati sa glazurom jer je dosta slatka, ili prepolovite preporučenu količinu meda.
Uživajte u mirisu i okusu muffina uz topli napitak u ova duga jesenja popodneva
i javite dojmove.
Nema komentara:
Objavi komentar