nedjelja, 29. listopada 2023.

 

RED AND WHITE TART


 

Mala pauza od bundeva, ali nisam još gotova s njima.

Na red je došlo nešto malo nježnije, bijela čokolada i maline. Možda je izgledom malo božićna,  ali nisam mogla čekati toliko dugo da ga ne podijelim s Vama 😊

Tart je jako jednostavan za napraviti, što budete i vidjeli u videu koji dijelim s vama 😊

 

Podloga:

©       150 g badema

©       50 g zobenih

©       120 g datulja

©       4 žlice otopljenog kokosovog ulja

©       2-3 žlice agavinog sirupa ili meda

Bademe preliti kipućom vodom i ostaviti 5-10 min te ih oljuštiti. Bademe sam se odlučila ljuštiti kako bi dobila što svjetliju podlogu, ali nije obvezno. Sve sastojke usitniti u blenderu. Utisnuti u kalup za tart sa odvojivim dnom. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva i peći podlogu 10 min.

Krema 1

©       250 g smrznutih ili svježih malina

©       4 žlice chia sjemenki

©       2-3 žlice meda ili agavinog sirupa

Zamrznute maline zagrijati u mikrovalnoj 5-10 minuta, izgnječiti ih i dodati chia sjemenke i med ili agavin sirup. Premazati preko podloge.

Krema 2

©       30 g kakao maslaca

©       100 g bijele čokolade

©       Konzerva kokosove kreme

Otopiti posebno kakao maslac, posebno čokoladu, malo prohladiti i povezati, dodati kokosovu kremu samo kruti dio,  koju ste prije držali u hladnjaku. Izmiješati sastojke da se lijepo sjedine i dobijete glatku strukturu. Premazati preko ohlađene podloge i kreme od malina. Ostaviti u hladnjaku preko noći da se lijepo rashladi. Ukrasite prema vlastitom izboru, moj izbor su bili ribizli, komadići bijele čokolade i grančice lavande.

Okus je vrh, spoj malina, bijele čokolade i badema je sve, s jedne strane puni okus kreme kokosa i čokolade, s druge strane ublažen kremom od malina i upotpunjen podlogom od badema i datulja. Neću Vam ništa više pisati, probajte i javite dojmove 😊



Dobar tek

Nema komentara:

Objavi komentar