RED AND WHITE TART
Mala pauza od bundeva, ali nisam još gotova s
njima.
Na red je došlo nešto malo nježnije, bijela čokolada i maline. Možda je izgledom malo božićna, ali nisam mogla čekati toliko dugo da ga ne podijelim s Vama 😊
Tart je jako
jednostavan za napraviti, što budete i vidjeli u videu koji dijelim s vama 😊
Podloga:
©
150 g
badema
©
50 g
zobenih
©
120 g
datulja
©
4 žlice
otopljenog kokosovog ulja
©
2-3
žlice agavinog sirupa ili meda
Bademe preliti kipućom vodom i ostaviti 5-10 min te ih oljuštiti. Bademe sam se odlučila ljuštiti kako bi dobila što svjetliju podlogu, ali nije obvezno. Sve
sastojke usitniti u blenderu. Utisnuti u kalup za tart sa odvojivim dnom. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva i peći podlogu 10
min.
Krema 1
©
250 g smrznutih ili svježih malina
©
4 žlice chia sjemenki
©
2-3 žlice meda ili agavinog sirupa
Zamrznute maline
zagrijati u mikrovalnoj 5-10 minuta, izgnječiti ih i dodati
chia sjemenke i med ili agavin sirup. Premazati preko podloge.
Krema 2
©
30 g kakao maslaca
©
100 g bijele čokolade
©
Konzerva kokosove kreme
Otopiti posebno
kakao maslac, posebno čokoladu, malo
prohladiti i povezati, dodati kokosovu kremu samo kruti dio, koju ste prije držali u hladnjaku. Izmiješati
sastojke da se lijepo sjedine i dobijete glatku strukturu. Premazati preko ohlađene podloge i kreme od malina. Ostaviti u hladnjaku preko noći da se lijepo rashladi. Ukrasite prema vlastitom izboru, moj izbor su
bili ribizli, komadići bijele čokolade i grančice lavande.
Okus je vrh,
spoj malina, bijele čokolade i badema
je sve, s jedne strane puni okus kreme kokosa i čokolade, s druge
strane ublažen kremom od malina i upotpunjen podlogom od badema i datulja. Neću Vam ništa više pisati, probajte i javite dojmove 😊
Dobar tek
Nema komentara:
Objavi komentar