Sezonu Borovnica
treba iskoristiti, prava su super hrana, bogat izvor vitamina i minerala,
kalija, vitamina C, B6 i K i sa samo 57 kcal na 100 g.
U nastavku recept 😊
©
200 g
orašida, kombinirala sam 100 g oraha i 100 g badema
©
Šalica
od 2 dcl datulja
©
100 g
kokosovih mrvica
©
1 žlica
kakaa
©
2-3
žlice otopljenog kokosovo ulja
Orahe i bademe ubaciti u blender i u sitniti, datulje sam potopila u
vruću vodu na par minuta jer ih je lakše izblendati,
dodati ostale sastojke i izmiješati u blenderu. Smjesu utisnuti u kalup, moj
izbor ovaj put je bila torta.
Krema:
©
Kokosova krema samo gusti dio (rashladiti u hladnjaku)
©
3-4 žlice maslaca od badema
©
2-3 žlice meda/javorovog sirupa
©
1 žlica otopljenog kokosovog ulja
©
100 g borovnica
Čokoladni preljev:
© 2-3 žlice javorovog sirupa
© 1 žlica kakaa
Izmješati i preliti preko torte :)
Sve sastojke sjediniti u blenderu, borovnice dodati pred kraj.
Kremu preliti preko podloge i ostaviti u hladnjaku 2-3 sata.
Ukrasiti svježim borovnicama i čokoladnim preljevom.
Nema komentara:
Objavi komentar