ponedjeljak, 28. kolovoza 2023.

 

CARROT CAKE – KOLAČ OD MRKVE

 

 


 

Biskvit:

©       400 g mrkve

©       140 g sitnije sjeckanih oraha

©       200 g grisa od pira

©       1 žličica cimeta

©       1 žličica sode bikarbone

©       3 žlice otopljenog kokosovog ulja

©       300 ml biljnog mlijeka

©       140 g datulja + 100ml vode samljeti u blenderu u pastu

 

Mrkvu naribati, ja sam ju ribala na krupnijem ribežu, orahe sitnije nasjeckati, možete isto ubaciti u blender bude brže gotovo 😉

Pomiješati sve suhe sastojke sa ribanom mrkvom, dodati kokosovo ulje, mlijeko i pastu od datulja i vode i dobro izmiješati.

Kalup za tortu sam obložila papirom za pečenje, smjesu rasporediti po kalupu i peći oko pola sata na 200 C ili zavisno od pećnice prilagoditi pečenje.

Ohlađeni biskvit prerezati na pola i premazati kremom.

Krema:

©       250 g krem sira

©       4-5 žlica grčkog jogurta

©       Žličica soka limuna

©       Aroma vanilije (po izboru, nije nužno)

©       4-5 žlica meda/javorovog sirupa

Izmiješati sastojke do glatke strukture, ako volite slađe dodati još malo meda ili sirupa, to prepuštam Vama na izbor.

Slagati, biskvit-krema-biskvit-krema

Ja sam na kraju još malo naribala svježe mrkve i limunove korice čisto za dekoraciju.

 

 


 

Nema komentara:

Objavi komentar