srijeda, 4. listopada 2023.

 

Čokoladna torta s prženim lješnjacima i kokosom

 

Jedna jednostavna torta, znam da su nam svima draži ti jednostavni recepti, a meni najdraže torte jer stvarno možeš pustiti mašti na volju 😊

 

Podloga:

©       150 g prženih lješnjaka

©       50 g badema

©       110 g datulja

©       4 žlice otopljenog kokosovog ulja

©       2 žlice kakaa

©       2 žlice kokosovog brašna

 

Usitniti u blenderu bademe i pržene lješnjake, datulje ako su suhe natopiti u vodi i ubaciti u blender sa ostalim sastojcima pa usitniti. Ako je potrebno smjesi dodati par žlica biljnog mlijeka, ja sam koristila bademovo. Podloga se treba dati lijepo utisnuti u kalup.

 

Krema :

©       Kozerva kokosovog mlijeka/kreme

©       4-5 žlica meda ili javorovog sirupa

©       100 g  čokolade sa većim udio kakaa

©       1 žlica kokosovog ulja

Otopiti čokoladu sa kokosovim uljem, malo prohladiti, dodati kokosovu kremu koju ste prije stavili u hladnjak da se ohladi i ako je potrebno zasladiti, probajte prije da ne bude preslatko.  Preliti preko podloge. Ukrasiti po želji, krupnije mljevenim prženim lješnjacima, kokosovim listićima, preljevom od čokolade (Kakao i javorov sirup)

Ostaviti u hladnjaku preko noći da se dobro ohladi.

Dobar tek 😊





Nema komentara:

Objavi komentar