Čokoladna torta s prženim lješnjacima i kokosom
Jedna jednostavna torta, znam da su nam svima
draži
ti jednostavni recepti, a meni najdraže torte jer stvarno možeš pustiti mašti
na volju 😊
Podloga:
©
150 g prženih
lješnjaka
©
50 g
badema
©
110 g
datulja
©
4 žlice
otopljenog kokosovog ulja
©
2 žlice
kakaa
©
2 žlice
kokosovog brašna
Usitniti u blenderu bademe i pržene lješnjake, datulje ako su suhe
natopiti u vodi i ubaciti u blender sa ostalim sastojcima pa usitniti. Ako je
potrebno smjesi dodati par žlica biljnog mlijeka, ja sam koristila bademovo. Podloga
se treba dati lijepo utisnuti u kalup.
Krema :
©
Kozerva kokosovog mlijeka/kreme
©
4-5 žlica meda ili javorovog sirupa
©
100 g čokolade sa većim udio kakaa
©
1 žlica kokosovog ulja
Otopiti čokoladu sa kokosovim uljem, malo prohladiti,
dodati kokosovu kremu koju ste prije stavili u hladnjak da se ohladi i ako je
potrebno zasladiti, probajte prije da ne bude preslatko. Preliti preko podloge. Ukrasiti po želji, krupnije
mljevenim prženim lješnjacima, kokosovim listićima, preljevom
od čokolade (Kakao i javorov sirup)
Ostaviti u hladnjaku preko noći da se dobro
ohladi.
Dobar tek 😊
Nema komentara:
Objavi komentar