petak, 22. rujna 2023.

 

Čokoladna gnijezda

 

Ove jednostavne košarice sam već pravila u kombinaciji sa jagodama. Sada za promjenu malo ribizli i prženi lješnjaci, mada, meni osobno punoo bolja kombinacija sa voćem još pogotovo tako kiselkastim. Kada se odlučite isprobati, vidjeti ćete o čemu pišem 😊 

 

Sastojci:

©       130 g datulja

©       2-3 žlice biljnog mlijeka

©       60 g maslaca od kikirikija ili badema

©       60 g kakaa

 

Sastojke ubaciti u blender i izmiješati dok se ne dobije struktura da se mogu lijepo oblikovati kuglice. Koristila sam silikonski kalup za krafne ali možete raditi i kuglice i utisnuti u sredini da se mogu puniti kremom. Rasporedila sam na 8 kuglica po 50g. Staviti u hladnjak cca 10-15 min dok pripremate kremu.

 


Krema:

©       100 kg rashlađene kokosove kreme (iz konzerve)

©       50 g rastopljene čokolade

 

Kremu izmiješati i puniti košarice.

Dio košarica sam posipala prženim lješnjacima, a na dio stavila ribizle. Voće možete kombinirati koje volite, maline, kupine, jagode, kombinacije koje volite, dajte si mašti na volju 😊

Posluživati ih možete odmah ili ostaviti u hladnjaku sat-dva da se lijepo ohlade.

 

 


 

Nema komentara:

Objavi komentar