Čokoladna gnijezda
Ove jednostavne košarice sam već pravila u kombinaciji sa jagodama. Sada za promjenu malo ribizli i prženi lješnjaci, mada, meni osobno punoo bolja kombinacija sa voćem još pogotovo tako kiselkastim. Kada se odlučite isprobati, vidjeti ćete o čemu pišem 😊
Sastojci:
©
130 g datulja
©
2-3
žlice biljnog mlijeka
©
60 g
maslaca od kikirikija ili badema
©
60 g
kakaa
Sastojke ubaciti u blender i izmiješati dok se ne dobije struktura da
se mogu lijepo oblikovati kuglice. Koristila sam silikonski kalup za krafne ali
možete raditi i kuglice i utisnuti u sredini da se mogu puniti kremom.
Rasporedila sam na 8 kuglica po 50g. Staviti u hladnjak cca 10-15 min dok
pripremate kremu.
Krema:
©
100 kg rashlađene kokosove
kreme (iz konzerve)
©
50 g rastopljene čokolade
Kremu izmiješati i puniti košarice.
Dio košarica sam posipala prženim lješnjacima, a na dio stavila ribizle. Voće možete kombinirati koje volite, maline, kupine,
jagode, kombinacije koje volite, dajte si mašti na volju 😊
Posluživati ih možete odmah ili ostaviti u hladnjaku sat-dva da se
lijepo ohlade.
Nema komentara:
Objavi komentar